Valentijn Cake Pops

Op zoek naar een origineel cadeau voor Valentijn? Wat dacht je van deze zelfgemaakte Valentijn Cake Pops. Erg lekker en makkelijk te maken, daarmee verras je je geliefde deze Valentijnsdag zeker mee!

Valentijn Cake Pops Recept

Ingrediënten

 • Browniemix 500 gram
 • 150 ml water
 • 150 ml olie (bijv. zonnebloemolie
 • Wilton Candy Melts Rood
 • Rolfondant wit 250 gram
 • Benodigdheden

 • Lollystokjes 15 cm
 • Cake pop bakvorm of Cake Pop Maker
 • Eventueel Crisco om de Candy Melts te verdunnen
 • Stap 1: Browniebeslag maken

  Meng de inhoud van het pak Browniemix met 150 ml water en 150 ml zonnebloemolie in een kom. Meng alles goed door tot een glad beslag, ongeveer 3 minuten met een mixer. Het beslag voor je cake pops is nu al klaar!

  Stap 2: Brownie Cake Pops maken

  Vul nu de cake pop bakvorm met het browniebeslag tot net onder de rand. Wanneer je deze cake pops maakt in een cake pop maker vul je ook de gaatjes met het beslag. Zet je cake pop maker aan en bak de cake pops ongeveer 8 minuten. Halverwege draai je de cake pops even om, zo worden ze mooi bruin aan alle kanten.

  De cake pop bakvorm mag nu voor ongeveer 15 tot 20 minuten de oven in. Laat de brownie cakeballetjes goed afkoelen wanneer ze klaar zijn.

  Stap 3: Candy Melts smelten

  Zet de brownie cakeballetjes nadat ze een beetje afgekoeld zijn al nog ongeveer 10 minuten in de vriezer. Nu kun je de Rode Candy Melts smelten in de magnetron. Doe de rode Candy Melts in een kom en verwarm ze nu ongeveer 1 minuut in de magnetron op ongeveer 600 watt. Roer alles daarna even goed door. Zet weer terug in de magnetron en verwarm weer met nu 30 seconden. Steeds blijven herhalen tot alles helemaal gesmolten is.

  Zijn de gesmolten Candy Melts nu nog een beetje te dik? Verdun dan met een beetje Crisco. (Crisco koop je bijvoorbeeld bij Cakepopwinkel.nl)

  Stap 4: Lollystokjes

  De cakeballetjes mogen uit de vriezer. Dip nu de lollystokjes met een puntje in de gesmolten Candy Melts en prik daarna de lollystokjes met dit puntje in de brownie cakeballetjes. Doe dit bij alle cakeballetjes en laat nog even weer afkoelen in de koelkast

  Stap 5: Cake pops een coating geven

  Dip de cake pops één voor één in de gesmolten rode Candy Melts. Om het overtollige weg te halen gebruik je een lepel. Zet de cake pops na het dippen in een cake pop houder en laat ze nu even goed rechtop drogen.

  Stap 6: Hartjes en letters uit rolfondant

  Bestrooi je aanrecht met een beetje poedersuiker en rol de witte rolfondant hierop uit. Snijd met een mesje de letters L, O, V, E uit. En daarna ook nog een aantal kleine hartjes. Wacht tot de coating van de rode Candy Melts een beetje hard geworden is en plak nu de letters en hartjes op de cake pops.

  Zeker weten dat je je geliefde enorm zult verrassen met deze zelfgemaakte Valentijn Cake Pops!