Cakepops bewaren

De grote vraag die vaak gesteld wordt is. “Hoe bewaar ik nou mijn cakepops die ik gemaakt heb?” Tot wanneer de cakepops nog goed zijn is voor al bepalend door de manier waarop je de cakepops bewaard. Waar bewaar ik mijn cakepops? In de koelkast, diepvries of gewoon op kamertemperatuur.

Op kamertemperatuur Cakepops bewaren.

Het beste is nog wel om de Cakepops op kamertemperatuur te bewaren, dit kan natuurlijk niet eeuwig. Ik raad je aan om dit maximaal 1 week te doen, daarna zijn ze niet echt lekker meer. Maximaal 2 weken alleen wanneer je ze goed lucht dicht afsluit. Dit beïnvloed wel de smaak heel erg, dus ik raad een week wel aan dan zijn ze toch het lekkerst.
Wat een goede manier is om ze af te sluiten is met Cakepop Zakjes, zodat ze per stuk verpakt zijn.

Cakepop Tip:

Wanneer je cakepops gemaakt hebt, zet ze dan vooral niet in de zon. Wanneer je dit wel doet zullen de cakepops warm en zacht worden. Zorg ervoor dat ze geleidelijk afkoelen, het is wel belangrijk om je cakepops te bewaren nadat je ze gedoopt hebt in de Candy melts of Smelt chocolade. Hierdoor ontstaat namelijk een natuurlijk dekking die ervoor zorgt dat ze al wat langer houdbaar zijn. Wil je cakepop balletjes los bewaren dan kun je ze het beste in een folie’tje bewaren, maar niet te lang want dan worden kruimelig en dan krijg je geen mooie gladde cakepops.

Met de diepvries uw Cakepops bewaren

Met de diepvries kunt u cakepops tot maar liefst 2 maanden bewaren. Het enige wat je wel in de gaten moet houden is dat je dit alleen doet met de cakepop balletjes, wanneer je namelijk dit geheel gedecoreerd doet dan zal je versiering eraf vallen. Dit omdat je cakepop balletjes een beetje zweten en daardoor alles los laat. Wat natuurlijk zonde is. Wanneer je toch met versiering dit wil doen, dan zul je de cake pops geleidelijk moeten laten ontdooien! Dus eerst in de koelkast en daarna pas in de kamer zetten.

Ook voordat je ze gaat invriezen moet je zorgen dat de cakepops heel goed zijn ontdooit. Dan bestaat er ook een kans om de cakepops te beschadigen. Een goede oplossing hiervoor is om ze eerst in de koelkast te zetten.

Koelkast gebruiken om je cakepops te bewaren

De koelkast is eigenlijk niet de beste plek om je cakepops te bewaren. Kies liever voor de vriezer of gewoon een koele plek in het huis. Er zijn niet erg veel voordelen, wanneer je de cakepops in de koelkast bewaard. Wanneer je geen koele plek hebt in huis dan is de koelkast wel een goed alternatief. Maar de andere twee oplossingen zijn wel beter.
cakepop zakjes kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>