Cake pops recept voor een kinderfeestje

Cake popsCake pops zijn leuke kleine cakejes op lolly stokjes. Zoals je ziet op de foto kun je van allerlei spikkeltjes en zaadjes gebruiken om ze op te vrolijken! Cake pops zijn super leuk om zelf te maken en ook handig voor met een kinder feestje bijvoorbeeld. Echt een aanrader.

Kleedt je tafel leuk aan en maak er een super feest van.

Er is niets zo leuk voor kinderen om zelf dingen te bakken en de versieren, zo ook cake pops. Cupcakes zijn door de jaren heen echt een fenomeen geworden, elk kind heeft wel eens cupcakes gemaakt met zijn moeder. Des te leuker en verrassender is het om cake pops te gaan maken met de kinderen, verzin een thema en laat ze allemaal verschillende poppetjes bedenken die ze leuk zouden vinden om te maken.

Hoe begin ik?

Je hebt een aantal basis zaken nodig om je cake pops te maken.

- Cake pop stokjes
- Een cake pops bakvorm of een Popcake maker
- Candy melts en/of Smelt chocolade
- Decoratie naar keuze ( musketzaad/fondant/gekleurde hagel etc etc)

Zie onze pagina Basis cake pops recept voor het maken van cake pops.

Versieren

Nu de cake pops gemaakt zijn begint het leuke werk voor de kinderen.

Laat de kinderen de cake pops één voor één in de candy melts of smelt chocolade dopen. Zodat de cake pops mooi egaal gecoat zijn.
Zorg ervoor dat de kinderen direct allerlei mooie versierinkjes erop aanbrengen, zodat de melts niet al uitgehard zijn anders blijven de versierinkjes niet goed zitten.

Figuurtjes

Fondant is een handig soort deeg achtige pasta gemaakt van suiker en glucose. Die heel handig is om te gebruiken voor het maken van verschillende vormpjes en figuurtjes om je cake pop mee aan te kleden en te versieren.

Er bestaat een legeo aan kleuren van fondant, wanneer je een aantal soorten kleuren koopt kunt je van rode fondant bijvoorbeeld hartjes maken om je cake pop mee te versieren. Of een mutsje die je dan erop kunt plakken, zo kun je met fondant de meest gekke cake pops figuren maken.

Wilton heeft ook nog een oogjes die je op je cake pop kunt plakken waardoor je cake pop ook echt een mannetje wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een kikker maken met ogen en van fondant, pootjes en een staart.